Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Stefan Sauk...

... som på lördag interagerar med publiken i komiska monologen The Sex guru på stadsteatern i Falun.

Vågar folk gå och se det här?

– Ja, det är frågan. Det har jag också undrat. Det var det första jag undrade, men de som har kommit får en happening. Och ja, de har kommit. Det är en väldigt rolig föreställning med mycket humor. Det är väldigt drag i salongen, en blandning mellan teaterpjäs, stand up och föredrag. Och den innehåller en hel del info som är sådär att wow, det där visste jag inte. Som till exempel att kvinnor är de som är minst sexuellt nöjda av män och kvinnor. När man gör undersökningar världen över visar det sig vara så.

Men en monolog om sex, varför?

– Babben Larsson var och såg den i London och fascinerades och ville ta hem den. Jag blev intresserad, dels för ämnet, det är ett av de ämnen som ställer till det för oss, som vi brottas med, alla, på något sätt. Vare sig vi vill det eller inte finns biologin i oss människor. Det är starka drivkrafter och det intresserar mig att det inte finns en enda genetisk förändring sedan vi gick på savannen.

Hur involveras publiken?

– Jag interagerar med publiken från första sekund, jag ställer frågor. Men att få en publik att svara på frågor funkar inte så lätt, man måste nästan vara full för att våga det om man är svensk. Men det finns ett smart trick, det är genialt. Om jag ställer en fråga som publiken kan svara ja eller nej på, och när ditt svarsalternativ kommer upp så hummar du. Det kan man göra anonymt. Det låter väldigt fascinerande. Och det funkar, jag har fått det att funka varje gång hittills. Men egentligen är föreställningen en lek med våra föreställningar om varandra. Vi tror vi är så frigjorda men vi har behov att snacka. Det är en väldigt rolig föreställning också.

Du har ju hyllats för din roll som Rasmus pappa i Torka aldrig tårar utan handskar, hade du kunnat vänta dig en sådan succé?

– Nej, det hade jag inte. Men jag tycker det är jätteroligt. Jag såg alla avsnitt på bioduk. Och jag blev oerhört berörd av serien. Den är enormt välgjord. Regi, foto och alla är bra.