Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Stefan J Eriksson...

...gruppledare för moderaterna i Gagnef, som har profilerat sig och partiet i skolfrågor.

Sviker du Gagnefs skolor?

– Min dotter har själv valt att gå i Kunskapsskolan i Borlänge. Vi har uppfostrat våra barn att fatta egna beslut, och hon ville prova.

Är det inte märkligt när du som moderaternas gruppledare samtidigt talar så mycket om att satsa på skolorna i Gagnef?

– Nej, jag ser ingen som helst motsättning i detta. Jag förstår att det kan sticka i ögonen på folk, men jag tror på det fria skolvalet, och vet att det är positivt för skolor att konkurrensutsatta, det finns en färsk vetenskaplig rapport som visar att det är så.

Men eleverna som pluggar i andra kommuner tar med sig skolpengen på 81 000 per år till den skolan?

– Ja, tyvärr finns det ju inga friskolor att välja på i en kommun av Gagnefs storlek. Då blir alternativet andra kommuner. Vi i moderaterna tror på fria och aktiva val, allt passar inte alla.

Hur vill du då förbättra skolorna i Gagnef?

– Skolorna i Gagnef ÄR ju bra. Det har varit lite turbulens under en tid. Omorganisationer och rektorsbyten leder till oro i leden, personalen får hela tiden kämpa för att hålla näsan ovanför vattenytan. Men nu är det lugnare, det är viktigt att få stabilitet och arbetsro.