Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Peter Johansson...

...som med kompisen Peter Carlsson bjuder in till 100-årskalas med bland annat Tony Carey från Rainbow, Stiko-Per och Mighty Stef på Bolanche i morgon.

Hur fick ni idén att fira så stort?

– Vi ville inte ha traditionellt födelsedagskalas utan ett riktigt party i stället. Peter Carlsson fyllde under Peace & Love, vi är musikidioter båda, och han sa åt vännerna att det är ingen idé att ni firar mig nu, jag ska på festivalen. Men vi ville ha någon form av party och då kändes det bra att slå våra påsar ihop. Vi ville ha mycket folk och stor fest och öppet för alla vill som är musikintresserade och vill dela den här kvällen med oss. Det var väl en tillfällighet att Live at heart går samtidigt i Örebro. Jag är bra bekant med honom som ordnar och har lyckats få hit ett par av hans artister också. Både Tony Carey och Mighty Stef spelar i Örebro på festivalen. Jag har en bil som står och väntar efter att de har spelat på lördag eftermiddag och kör upp dem hit.

Berätta lite om kvällen?

– Tony har kört solo i många år. Jag har själv inte sett dem men det ska visst vara fantastiskt bra live. Mighty Stef är ett traditionellt irländskt partyband. De har kallats 2000-talets Pogues. De har dessutom turnerat ihop med och spelat in med Shane Shane MacGowan. De har gjort sig ett stort namn och varit tre år i rad på South by southwest. Sedan har vi Stiko Per och Goodlooking Trash. Stiko är självklart, vi är gamla kollegor på Peace & Love. Goodlooking trash är Borlänges nya popfynd. Sedan tillkommer överraskningar under kvällen.

Det blir på ett nyrenoverat Bolanche också?

– Ja, de har hållit på och renoverat under en längre tid. Rockfickan där vi ska vara, ska vara färdig till lördag och nattklubben blir klar till nästa helg. Så det här blir lite smygpremiär för nya Bolanche. Det är oerhört stor skillnad där, inget är sig likt. Toaletter, scener allt är nytt.