Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Per Westling...

... från Falun som på lördag inleder kampen med sitt lag Thule Adventure Team för att försvara VM-guldet i multisport från i fjol. VM avgörs i franska alperna på en bana som är nästan 50 mil lång och som ska avverkas till fots, på cykel och i kanot. Segrarna beräknas behöva fem dygn för att klara kraftprovet.

Kan ni försvara mästerskapet?

– Jag tror att vi har goda chanser. Det är många bra lag med men om allt stämmer och vi inte gör så många misstag kan det gå vägen.

Vad krävs för att allt ska klaffa för er?

– Det gäller att navigera rätt. Ett misstag i orienteringen kan göra att timmarna rinner iväg. Det gäller också att vi äter rätt för att få energi, att vi fyra i laget får vara friska och kan undvika problem med magen. Sedan måste vi träffa rätt med sömnen.

Hur mycket kommer ni att sova?

– Det blir max 8-10 timmar, 2-3 timmar i snitt per dygn. När man sover står man still men man måste sova lite för att orka hålla farten uppe.

Hur har ni förberett er?

– Vi vann en non stop-tävling i USA i juni. Det här blir vår andra i år. Sedan har vi kört ett antal etapptävlingar där man sover på nätterna och gör en omstart nästa dag. Det tar mellan en och två månader att återhämta sig från en så här lång tävling.

Hur lång tid tar ni på er?

– Vi räknar ju med att vinna så då blir det väl fem dygn.