Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Olle Moraeus...

...Orsa Spelmän med Moraeusbröderna Perra, Olle och Kalle samt Leif Göras och Nicke Göthe har en spännande tid framför sig.

Vad är det som händer i helgen?

– Då är vi i Piteå och inviger en ny kyrkorgel i nybyggda konserthuset Acusticum. Kyrkorgeln ska vara världens modernaste symfoniorgel. Invigningsverket har lite av folkton i sig och är elva minuter långt och skrivet för piano, spelmän och kör.

Har ni något mer på gång?

– BAO kommer med både en samlingsbox och en julskiva den närmaste tiden. Samlingsboxen innehåller sex cd-skivor med totalt 87 spår och fem timmars musik. Det är samtliga låtar som BAO spelat in. Dessutom rymmer boxen en dubbel-dvd med TV-programmen Benny Anderssons Orkester 10 år och Benny Anderssons Orkester på nya äventyr. Samlingsboxen har namnet "BAO in box" och den ser faktiskt ut som en vinbox man köper på systemet.

Vad är BAO:s lilla röda?

Det är vår första julskiva. Den heter egentligen "Tomten har åkt hem", men har gått under arbetsnamnet BAO:s lilla röda. Julskivan är en blandning av både gamla och helt nyskrivna jullåtar. Skivan har elva spår där fyra låtar är helt nya och till två av dessa har Björn Ulvaeus skrivit texten.