Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Maria Ähdel...

Som i förra veckan startade upp Mamma Boot Camp i Falun och Borlänge.

Vad innebär det?

– Vi har kört igång i både Falun och Borlänge och det är träning utomhus i naturen anpassad för nyblivna mammor. Det kan vara välbehövligt efter alla de påfrestningar kroppen har blivit utsatt för efter graviditet och förlossning.

Förklara begreppet Mamma Boot Camp?

– Ordet "Boot Camp" kommer sig av högintensiv militärisk träning. Detta koncept är lite snällare och står för säker, anpassad och fram för allt resultatinriktad styrke- och konditionsträning utomhus för nyblivna mammor. Alla ska kunna vara med, även om man inte har tränat sedan innan.

Hur kom du på idén?

– Det här är ett varumärke och koncept som grundades av Olga Rönnberg i Stockholm. Hon är själv personlig tränare och fembarnsmor och jobbar enbart med mammor. Hon är ett ganska välkänt namn i mamma-träningskretsar.

Vad har du själv för idrottslig bakgrund?

– Jag har hållit på med klassiker-idrotterna (skidor, simning, cykel och löpning), men känt att det dalat efter att ha fått barn. Detta koncept har hjälpt mig på spåret igen.

Hur har starten varit?

– Vi har väl varit tio personer som mest, men jag hoppas på att kunna nå ut till fler. Jag kör i både Borlänge och Falun samma dagar, på tisdagar och torsdagar. Sedan kör vi ett extra tillfälle i Borlänge på söndagar.