Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Maria Ähdel...

Som i förra veckan startade upp Mamma Boot Camp i Falun och Borlänge.

Annons

Vad innebär det?

– Vi har kört igång i både Falun och Borlänge och det är träning utomhus i naturen anpassad för nyblivna mammor. Det kan vara välbehövligt efter alla de påfrestningar kroppen har blivit utsatt för efter graviditet och förlossning.

Förklara begreppet Mamma Boot Camp?

– Ordet "Boot Camp" kommer sig av högintensiv militärisk träning. Detta koncept är lite snällare och står för säker, anpassad och fram för allt resultatinriktad styrke- och konditionsträning utomhus för nyblivna mammor. Alla ska kunna vara med, även om man inte har tränat sedan innan.

Hur kom du på idén?

– Det här är ett varumärke och koncept som grundades av Olga Rönnberg i Stockholm. Hon är själv personlig tränare och fembarnsmor och jobbar enbart med mammor. Hon är ett ganska välkänt namn i mamma-träningskretsar.

Vad har du själv för idrottslig bakgrund?

– Jag har hållit på med klassiker-idrotterna (skidor, simning, cykel och löpning), men känt att det dalat efter att ha fått barn. Detta koncept har hjälpt mig på spåret igen.

Hur har starten varit?

– Vi har väl varit tio personer som mest, men jag hoppas på att kunna nå ut till fler. Jag kör i både Borlänge och Falun samma dagar, på tisdagar och torsdagar. Sedan kör vi ett extra tillfälle i Borlänge på söndagar.