Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Linn Danielsson...

...i tre dagar tävlade Dala-Järna-tjejen i EM Unga Bagare. I torsdags kom hon hem med ett lagguld och ett individuellt brons.

Annons

Grattis till medaljerna! Hur känns det?

– Tack! Det känns jättebra och jättekonstigt, det är så overkligt att det gick som vi önskade. Det tar nog ett tag att riktigt landa.

Hur gick tävlingen till?

– Vi tävlade i tre dagar i tre olika heat, jag var i det sista och tävlade alltså sista dagen. Vi bakade i fem timmar och gjorde på den tiden fem olika matbröd som sen bedömdes via hur man jobbar när det kommer till att hålla rent, hur effektiv man är, hur man planerar och slutligen utseendet och vikten på bröden. Bedömde gjorde tio domare, en från varje land och bland de bästa inom branschen.

Hur många länder var med och tävlade?

– 10 olika länder deltog med två tävlande i varje lag.

Är det fler tävlingar framöver?

– Nej nu är det klart med tävlingar, framöver ska jag ta ställning till om jag ska anmäla mig till stora landslaget, men det får vänta lite, nu ska jag bara ta det lugnt och försöka smälta allt.