Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Lasse Fältman...

... Ludvika MS, som i söndags tog hem den 31:a upplagan av Folkracefestivalen i Motala.
Tävlingen anses av många vara den mest prestigefyllda inom folkrace och på sin hemsida skriver arrangörerna; "Vinner du i Motala är du kung i ett helt år".

Annons

Kommer du att titulera dig kung nu?

– Ja, nu är man ju kung. Det de har skrivit på hemsidan stämmer ärligt talat bra.

Hur många gånger har du kört Folkracefestivalen i Motala?

– Jag tror att jag körde första gången 1998 eller 1999 – sedan har jag kört varje år. Förra året gick jag till semifinal och hade bra chans på A-finalen, men så körde han jag jagade in i staketet och jag låg så nära att jag i min tur körde in i honom. Så då blev det B-final.

Den här gången bar det hela vägen till A-final, men du tog ledningen först med ett halvt varv kvar. Var du säker på seger?

– Det kändes som att jag hade racet under kontroll, och det visade det sig att jag hade också. Jag tog alternativspåret i rätt tid om man säger så.

Varför gick det så bra den här gången?

– Jag tror att det var bilen som gjorde det – och jäkligt mycket tur. Jag körde en Opel Astra som jag hade byggt själv. Den var helt nybyggd inför tävlingen.

I folkrace måste man ju sälja bilen om någon vill köpa den efter tävlingen. Fick du behålla din Opel Astra?

– Nej, det fick jag inte. Det var 94 bud på den, vilket är väldigt många. Men det är mer värt att vinna hela festivalen än att behålla bilen. Nu är man med i historieböckerna inom folkracesporten resten av livet.

På fredag och lördag arrangerar Fredriksbergs MK sin årliga folkracetävling Hedparkenfestivalen. Kommer du att stå på startlinjen där?

– Tyvärr inte, men jag ska åka Finnskogafestivalen i Värmland helgen efter. Jag har en Opel Kadett kvar hemma så jag sparar den dit.

Ska du försöka försvara din titel i Motala nästa år?

– Ja, men målet var att försöka vinna där någon gång och nu har jag gjort det. Så nu kan jag luta mig tillbaka även om det inte går lika bra nästa år.