Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Ingmar Lind...

.,. Flygplatschef vid Siljan AirPark i Siljansnäs som i morgon eftermiddag klockan 15 finns i Gästishallen för att prata flyg vid SPF:s månadsmöte.

Annons

Blir det mycket flygplanssnack?

– Självklart. Men det blir också en hel del bilder. Många vackra flygbilder.

Annat du kommer att avhandla?

– Flygplanets historia och om AirParken och dess utveckling. Vidare om det sociala arbetet. Om ungdomar som inte vill gå i skola utan i stället vill bygga flygplan.

Något annat du vill avslöja redan nu?

– Lite om Flying Cirkus och flygbyn blir det också.

Hur länge har du varit flygplatschef i Siljansnäs?

– Det är nog 4-5 år vid det här laget. Jag tog över efter "Toffe" Tolförs som tidigare var chef under många decennier. Det var förresten "Toffe" som den 19 juni 1959 var den första piloten som landade i Siljansnäs med hjulförsett plan.

Något annat spännande i ditt anförande?

– Flygmuseet vid AirParken. Där finns det mesta inom svensk flygplanshistoria lånat från Tekniska museet i Stockholm. Inget är modernare än år 1917. Det mesta samtida med Bröderna Wright i USA.

Hur går det annars med Siljan Air Park?

– För dagen vajar tre utländska flaggor. En finsk, en dansk och en tysk. Samtliga 44 tomter såldes för 6-7 år sedan. I dag återstår tre som inte kommit i gång med sitt bygge.

När väcktes ditt flygintresse?

– Jag började inte med flyg förrän jag var i 27-årsåldern. Jag försöker ta igen åren från 15-årsåldern fram till 27. Flygintresset bara smakar mera. Efter 4 900 flygningar finns fortfarande nyhetens behag vid varje ny flygning.