Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Fredrik Ericsson...

... 34, förbundskapten mountainbike, som från årsskiftet sadlar om och blir elitaktiv inom långlopp igen.

Vad är det som lockar?

– Två saker. Först att mountainbikesporten och framför allt långlopp har blommat upp de senaste tre åren, främst tack vare Cykelvasan. Och långlopp har alltid legat mig varmt om hjärtat. Sedan tycker jag om att träna och röra mig på en elitmässig nivå.

34 är ingen ålder för en MTB-cyklist alltså?

– Nej, inte i de här sammanhangen i alla fall. Hade jag gjort comeback i en teknikgren som downhill eller någon mer sprintbetonad gren hade det varit en annan sak. Nu kan det tvärtom vara en fördel att vara äldre, både fysiologiskt och att erfarenheten spelar en roll.

Hur viktig blir Cykelvasan för dig?

– Det är det mest prestigefyllda loppet och har väldigt hög prioritet i min satsning. Sedan passar cuper mig väldigt bra, så långloppscupen har jag också som mål nästa år. Jag kommer även att köra både Grensrittet och Birkebeinerrittet. Så augusti, då även Finnmarksturen avgörs, blir en viktig månad.

Då ses vi på banorna 2013.

– Absolut.