Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Sebjak

House-DJ och producent som kommer till Rättviks bowling och krog och uppträder på lördag.

Vad gör du om publiken inte dansar?

– De kommer att dansa! Är det folk där så kommer de att dansa. Det är dansgaranti kan man säga. Jag har spelat så många år och har lärt mig att se vad publiken tycker om.

Du fick hoppa in snabbt på jättefestivalen Summerburst förra året, hur var det?

– Det var en otrolig känsla. Att spela musik som man själv älskar och har gjort och se alla dessa leenden som kom fram. Att man fick sin chans.

Vad gav det i förlängningen?

– Jag blev ett namn i Sverige. Jag spelade mycket i USA och Brasilien innan, men inte så mycket i Sverige. Då satte jag mig på kartan.

Hur brukar du tänka när du kör ett set?

– Jag brukar bara sitta ner i några minuter innan och gå igenom allt för mig själv. Man brukar analysera stället och kollar ljudsystemet, hur dj-båset ser ut och hur människor är, hur de rör sig. Man känner av hela vibben på stället. Jag brukar aldrig planera vad jag ska spela för låtar, det är alltid så olika förutsättningar.

Är Sverige på gång när det gäller Housevågen nu?

– Ja, det är minst lika roligt att spela i Sverige nu. Folk har blivit så insatta och vi är stolta över Avicii och Swedish house mafia.

Blir du den nya megaakten?

– Det är svårt att säga, allt handlar om timing. Jag siktar dit, det är mkt konkurrens. det är trendigt att vara dj och procuent. alla kan vara det också, men som allt som man ska bli b'äst opå så tar det tid. jag jobbar minst tio timmar per dag. det krävs ett speciellt psyke att sitta så ensam. bara man tycker att det är kul.

Vad var det som gjorde att du fastnade för den här musiken?

– Jag vet inte riktigt. Jag har alltid varit insatt i elektronisk musik, det har alltid låtit fräschast, synthljud tilltalar mig.

Vad har du på gång framöver?

– Jag sitter mycket i studion och jobbar med en massa spännande projekt. Både till mig själv och som producent åt andra.