Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halilovic förstärker Dalkurd

Dalkurd har häng på toppen i division 1 norra.
Nu förstärks truppen med anfallaren Nedim Halilovic, 31.
– En forwardstyp som faller mig väl i smaken, säger tränaren Johan Sandahl.

Nedim Halilovic kom till Borlänge i fredags kväll och såg i lördags de nygamla lagkamraterna vinna med 2–1 mot Akropolis och krympa avståndet till tabelltoppen till sex poäng.

I dag börjar han träna med laget och förhoppningen finns om att han ska finnas med i matchtruppen redan borta mot bottenlaget Boden på söndag.

– Det är en fråga om arbetstillstånd, berättar Johan Sandahl.

Förre Örebro SK-anfallaren och bosniske landslagsmannen Nedim Halilovic värvades till Dalkurd för drygt två år sedan och vann skytteligan i division 2 norra Svealand på 18 mål när Dalkurd avancerade till division 1 2009.

I fjol gjorde den utpräglade målskytten sedan bara sex mål i division 1 norra och efter säsongen fick han inget nytt kontrakt.

Han har dock inte skrivit på för någon ny klubb och kan därmed plockas tillbaka trots att transferfönstret är stängt.

– Vi har haft kontinuerlig kontakt med honom och vet att han har hållit i gång hemma. Sedan får vi se i veckan var han står, säger Sandahl.

Dalkurd inledde säsongen med 16-årige Smajl Suljevic som "nummer nio".

Denne har dock bara gjort ett mål och lämnar laget under de närmaste veckorna för Stoke.

I truppen har det fram till nu bara funnits tre utpräglade anfallare, juniorerna Amor Layoni och Aziz Milli samt Örebro SK-förvärvet Michael Jidsjö, då nigerianen Aki Odi Ekine ännu inte anlänt på grund av visumstrul.

Jidsjö började gå för fullt först i slutet av förra veckan efter knäskada.

I de senaste matcherna har Karim Rebai och Michael Omoh varvat som ensam anfallare.

– Smajl, Karim och Omoh är alla mittfältare som kan ta den rollen och det har gått ganska bra i perioder, kommenterar tränare Sandahl.

I Nedim Halilovic får han dock den pusselbit han har saknat under våren.

– Jag har inte sett honom i Dalkurd, men minns honom från när han spelade i Örebro. Det är en forwardstyp som faller mig väl i smaken. Han har en god förmåga att spela ensam anfallare, säger Johan Sandahl.