Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson redo att ta det sista klivet

Efter genombrottet i VM i vintras.
Nu vill Calle Halfvarsson nå den absoluta världstoppen redan den här säsongen.
– Nu är det medalj som gäller på mästerskapen, säger Sågmyrakillen.

I VM-debuten i Val di Fiemme i månadsskiftet februari–mars svarade Halfvarsson för en imponerande insats med två sjunde- och en sjätteplats individuellt, toppat med slutsträckan i det svenska stafettlaget som tog silver.

Resultat som gör att kraven på Halfvarsson, inför den säsong som drar i gång i Bruksvallarna på fredag, förstås ökar – inte minst från honom själv.

– Jag har höga mål och tar jag mig bara dit så är det medalj som gäller på mästerskapen. Har jag en bra dag vet jag att det inte är omöjligt att klara det.

Med framgångarna i VM ökade också det mediala intresset för Halfvarsson, något som han märkt av.

– Det har blivit lite skillnad, det är lite fler större tidningar och så som är intresserade numera, men det gör mig ingenting. Jag har ju inte direkt det tryck på mig som toppspelarna i fotboll och hockey har.

OS i Sotji i februari är förstås säsongens stora mål, men även Tour de ski är högt prioriterad i den Halfvarssonska tävlingskalendern.

En tävling som den 24-årige Falun-Borlänge-åkaren kommer att köra, trots att OS inleds bara en månad efter Tour-avslutningen.

– Touren är en tävling som passar mig bra och dessutom är det färre tävlingsdagar, sju tror jag, nu när det är mästerskapsår.

Närmast väntar dock säsongspremiären i Bruksvallarna på fredag, där 10 kilometer i klassisk stil står på programmet.

Tävlingarna i Bruksvallarna fortsätter med 15 kilometer i fri stil på lördag och avslutas med en fristilssprint på söndag.

Halfvarsson, som haft en bra försäsong där han fokuserat en hel del på att förbättra styrkan i överkroppen, är förväntansfull inför premiären.

– Jag kommer inte att vara i toppform, men vill ändå ha bra svar i helgen och kör alla loppen om allt känns bra.

Ett flertal av de svenska landslagsåkarna kommer dock inte till start i Bruksvallarna.

Johan Olsson och Emil Jönsson tävlar inte alls, medan Marcus Hellner kör på hemmaplan i Gällivarepremiären.

Däremot gör Daniel Richardsson en intressant start. Richardsson, som knäskadades i en otäck trafikolycka i juli och fortfarande har en bit kvar till normal form, har bestämt sig för ställa upp på 10 kilometer och i sprint.