Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson före världseliten på skiathlon i Norge

Efter en tuff spurtstrid stod det klart att Borlänge-Falun-åkaren Calle Halfvarsson drog det längsta strået i skiathlontävlingen.

På fredagen väntade 15km skiathlon för de tävlande i Toppidrettsveka, där stora delar av världseliten i längdskidor gör upp i både löpning och rullskidor. Fredagens skiathlon kördes på en 2,5km-bana, med skidbyte efter halva distansen.

Norska stjärnan Petter Northug var först till bytet, men kom snabbt efter och slutade nia i resultatlistan. Halfvarsson hängde med bra genom hela loppet, och tog täten på sista varvet. Han försökte sig på ett ryck inför upploppet inne på stadion i norska Orkdal och drog isär fältet, men var tvåa in på upploppet efter norrmannen Eirik Brandsdal. Spurtstriden blev extremt jämn och resultatet avgjordes efter granskning av målfotot, där Calle Halfvarsson sågs vara först över mållinjen.

– Det var hårt, men det är kul att vinna här, säger Halfvarsson efter vinsten till sweski.com.

På lördagen avslutar jaktstaren i Trondheim tävlingarna i Norge, innan Halfvarsson åker vidare mot svenska landslagslägret i Oberstdorf. Inför jaktstarten har Halfvarsson dock inga stora förväntningar.

– Jag är nog för långt efter, vet inte riktigt hur mycket, men det blir svårt, menar han.