Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkan Alfon till Almi Invest

Almi Invest har rekryterat dalmasen Håkan Alfon som ny Investment Manager i Dalarna.

Håkan har sina rötter i Falun och har sedan tre år tillbaka återvänt från Stockholm och är nu bosatt i Svärdsjö.

De senaste 14 åren har han arbetat med entreprenörs- och innovationsfrågor i en rad olika sammanhang. Intresset för näringslivspolitiska frågor väcktes på Svenskt Näringsliv där han jobbade opinionsbildande med entreprenörsfrågor.

I det uppdraget ingick en Sverigeturné där Håkan besökte närmare 700 gymnasie- och högstadieskolor och pratade företagande och entreprenörskap inför sammanlagt ca 100 000 ungdomar. De senaste 10 åren har han arbetat inom innovationsstödsystemet varav de senaste åren med kapitalförsörjning och riskkapital.

Nu blir han Almi Invests Investment Manager för region Dalarna:

– När den här chansen dök upp så var det bara att tacka ja. Att på hemma plan vara med och utveckla näringslivet är både viktigt och ett stort ansvar. Jag hoppas att med min erfarenhet och nätverk kunna vara med och tillföra så fler företag kan växa och bli framgångsrika, säger Håkan Alfon.

– Vi måste våga tänka större och se längre, fler entreprenörer och företagare måste sikta över gärsgårdarna utanför regionens och landets gränser och inte rygga för att expandera. Det finns så många duktiga entreprenörer och företag här i Dalarna som definitivt skulle klara att ta steget ut i världen på allvar. Men först måste de själva också våga tänka den tanken fullt ut, säger Håkan Alfon.

Han pekar också på några andra viktiga förutsättningar, nätverk, kapital och kompetens, som måste uppfyllas för att kunna behålla och utveckla befintliga företag inom regionen:

– Det är oerhört viktigt både för nya unga bolag och för de bolag som befinner sig i en expansionsfas, säger Håkan Alfon.