Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagströmska gymnasiet förlorade SM-finalen

Hoppet om ett SM-guld fanns där.
Men Hagströmska gymnasiet förlorade skol-SM-finalen mot Sandagymnasiet från Jönköping.
– Det känns förstås tungt, men vi tappade matchen i den andra perioden, säger lagkapten Casper Backby.

Annons

För några veckor sedan var han med när IBF Falun förlorade den avgörande SM-semifinalen mot Storvreta, och fick se den chansen till ett SM-guld fara all sin väg.

På onsdagen hade Casper Backby guldvittring igen.

Hagströmska gymnasiet hade nämligen kvalificerat sig till finalen i skol-SM, där favorittippade Sandagymnasiet från Jönköping väntade.

Men guldet blev till ett silver.

– Vi var inte hundra i dag och då slår vi inte ett sådant bra lag som Sandagymnasiet. Flertalet killar i det laget har varit med och vunnit JAS de två senaste åren, säger Casper Backby.

Intresset för matchen var stort och närmare 800 åskådare fanns på plats i IBF Falun Arena för att följa finaldrabbningen.

Och de fick se hemmalaget starta på bästa sätt och gå fram till en 2-0-ledning.

– Jag tyckte vi spelade riktigt bra fram till 2-0, säger Casper Backby.

Innan den första perioden var över hade gästerna hunnit med att reducera, och i mellanakten kunde Jönköpingslaget vända och gå ifrån till en ledning med 4-2.

– Tyvärr går vi ner oss ordentligt i den andra perioden. Vi hade varken intensitet eller energi. Jag vet inte vad det berodde på, men något slog i alla fall till, kanske blev vi lite övermodiga, säger Casper Backby.

I den sista perioden gjorde hemmalaget vad man kunde för att komma närmare.

Vid ställningen 2-4 hade Antonio Gomez två jättelägen att reducera, men fick inte in bollen i nätet.

I stället gjorde gästerna 5-2 och matchen var avgjord.

– Vi gick in i finalen och trodde vi skulle ha en bra chans att vinna, även om Sandagymnasiet som sagt var favoriter. Men vi tappade matchen i den andra perioden. I en SM-final ska man bara orka, men vi hade lite tunga ben i dag, säger Casper Backby.

Hur är det för dig att spela en final i skol-SM? Du har ju spelat betydligt större matcher än så.

– En SM-final är alltid en SM-final, det fanns ett guld att spela om. Det är sådana här matcher man vill spela, och visst är det lite speciellt att spela med sina skolkompisar, säger Casper Backby.

Är det slut på innebandyspelandet för säsongen nu?

– Nja, studenten hägrar ju. Men det skulle vara roligt att spela Axa cup också. Jag tror vi ska ha ett J18-lag med där. Så lite mer innebandy blir det allt, slutar Casper Backby.

Läs också: Hagströmska gymnasiet till SM-final efter dramatik

Läs också: Hagströmska gymnasiet mot toppnotering

Läs också: Hagströmska överklagar kommunens beslut om skolpeng