Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglöf och Wallenberg tillbaka i titelmatchen

Nollpoängaren på Anderstorp i juni såg ut att bli ödesdiger men efter dubbelsegern i Karlskoga är Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg med i titelmatchen i Swedish GT igen.
Nu skiljer det bara en poäng upp till ledarduon Ingvar Mattsson och Fredrik Larsson inför finalen.

Annons

Daniel Haglöf hade en topphelg i Karlskoga. Dels två pallplatser i STCC och dels dubbelsegern i Swedish GT.

— Fantastiskt bra, hundra procent pallplatser, sade Borlängeföraren som alltså återigen dubbelarbetade i två klasser.

Och Haglöf hyllar sin parhäst Peter ”Poker” Wallenberg. IGT-klassen är det en proffsförare och en amatörförare som turas om i racen.

— Jag är lyckligt lottad som kör tillsammans med en av Sveriges bästa amatörförare, ”Poker” körde sjukt bra den här helgen, sade Haglöf.

Nu får GT-bilarna vila ända till första helgen i oktober, då körs finalen på Mantorp Park.

— Med bara en poäng upp till förstaplatsen är målsättningen förstås att försvara fjolårsguldet, sade Daniel Haglöf.

En annan dalaförare som hade det jäktigt i Karlskoga var Robin Sundkvist från Mora. Han körde också i Swedish GT tillsammans med Paul Eriksson. Sundkvist var också med i Porsche Carrera Cup, eller rättare sagt, i GT3 Challenge-klassen för de äldre Porsche-bilarna.

Och Sundkvist gjorde det bra, han var snabbast i Challenge-klassen i båda racen.

— Det var kontrollerat. Jag leder serien och ska åka till finalen på Mantorp och köra hem det, sade han.

I Swedish GT blev Sundkvist-Eriksson åtta respektive femma. Han var nöjd med resultatet i andra racet men inte med det första.

— Vi låg fyra vid förarbytet men då strulade vi till det och tappade 40 sekunder.

Teamet Haksun Racing har en blygsam satsning jämfört med många andra i Swedish GT, det handlar om en familjeverksamhet med en i sammanhanget liten budget.

— Vi har väl inte tittat så mycket på vad vi ska göra i framtiden men självklart vill jag köra så högt upp som möjligt. Vi har alltid tävlat med Porsche och lär väl fortsätta med det, sade han.