Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglöf hyllar beslutet

– För svensk racing är det här jäkligt bra. Det känns rätt på alla sätt och vis.
Borlängeföraren Daniel Haglöf är positivt inställd till sammanslagningen mellan TTA och STCC.
Målsättningen är att komma till start med ett tvåbilsteam redan till nästa säsong.

Annons

I år blev det en tiondeplats för Daniel Haglöf tia i TTA. Efter en hel del strul fick han sätta en fin punkt i och med andraplatsen i finalen i Göteborg.

– Med tanke på att vi drog igång satsningen så sent som i november, så är vi väldigt nöjda med att vi var med och slogs om pallplatserna i de sista tävlingarna.

Nu ser han fram emot nästa säsong och starten i den nya serien, STCC – Elitserien i racing.

– Man plockar russinen ur kakan. I år sparkade vi igång en serie med kort varsel, och det klart att det fanns saker som inte var bra med TTA, men allt det finns i STCC. Med TTA:s reglemente och STCC:s starka organisation finns förutsättningarna för fantastiska event nästa år, säger Haglöf som samtidigt lider med racinggrannen ett par mil söderut, i Säter.

– Några förlorar på det här och det klart att det inte kan vara så kul för Tomas Engström som valde att satsa på det andra kortet.

Daniel Haglöf har säkerställt en start de närmaste två säsongerna. Får han som vill, så utökas teamet med ytterligare en bil till redan nästa år.

– Det skulle underlätta i jakten på rätt "set up" i tävlingarna. Vi blir aningen begränsade med bara en bil, så förhoppningsvis får vi till en bredare satsning till 2013.