Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglöf åtta i historisk premiär

En åttondeplats och fyra mästerskapspoäng blev resultatet för Borlängeföraren Daniel Haglöf när TTA, elitserien i banracing, hade premiär.
Unge Linus Ohlsson svarade för en stor skräll och segrade före etablerare duon Fredrik Ekblom och Richard Göransson.

Annons

Daniel Haglöf, som är ende dalaföraren i den nystartade serien, slutade tolva i kvalet med sin Saab och hade således en startposition långt ned i fältet när det var dags för race.

Han passerade omgående två förare och tog ytterligare två efter att säkerhetsbilen hade varit ute på det 18:e varvet.

Segern gick högst oväntat till 21-årige stjärnskottet Linus Ohlsson från Tenhult som ledde från start till mål, trots hårt uppvaktning från Fredrik Ekblom.

– Det här var mitt livs bästa race! Jag fick ingen vidare start, men kunde dra upp en lucka efter det. Det här är bara så häftigt, allting gick perfekt i tävlingen och av alla mina segrar rankar jag den här högst, säger Ohlsson till TTA:s hemsida.

För det dalabaserade teamet Brovallen Design blev det en tung premiär. Bäst av teamets fyra förare lyckades Stefan Söderberg med en niondeplats.

Daniel Haglöf tävlade även i GT-klassen, där han tillsammans med Peter "Poker" Wallenberg körde in på en fin tredjeplats.