Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagges greener höll för sommarens regnattacker

Den blöta sommaren till trots har Hagges greener varit riktigt bra.
– Jag tycker banskötarna får ta emot oförtjänt mycket klagomål. Ulf Eriksson och hans medhjälpare har gjort ett kanonjobb med banorna i år, säger Sören Blomqvist, som kan kallas mer än entusiastisk golfare.

Tidningen möter honom och spelkompisen Tord Nilsson när de är på väg mot det nionde och sista hålet av det som benämns vintergreener.

Där tillåter klubben spel så länge det går innan snön sätter stopp.

– Men i fjol var vi 30 stycken som spelade på nyårsafton, upplyser Blomqvist.

Både han och Tord Nilsson spelar mycket golf på andra banor och tycker att Hagges greener är bland dom bästa i länet.

– Det får banskötarna nästan aldrig beröm för.

Sören Blomqvist har gjort sitt val. I stället för att som pensionär ta en promenad ned till hamnen i Smedjebacken får han gott om motion och frisk luft på Hagge.

– Jag är som ett utegångsfår, skojar han.

Klubbintendenten Magnus Bolinder konstaterar också att Haggebanan klarat det myckna regnet riktigt bra:

– Vi stängde av banan under en och en halv dag, det är allt. Men det är klart att vi inte haft så många gästspelare i sommar som normalt till följd av regnet. Det har gjort att vi gått miste om intäkter.

I år har Hagge GK provat en ny form av greenfee-spel.

– Det kostar inte lika mycket som ett fullt medlemsskap och berättigar till tre speltillfällen under året. Jag tror att vi har 60 sådana medlemmar, förklarar Bolinder.

Hagge GK har cirka 1 190 medlemmar, vilket är en siffra som varit tämligen konstant de senaste åren.

En svår vattenskada under vintern gjorde att restaurangdelen inte kunde användas i början på säsongen, vilket innebar ett visst intäktsbortfall.

– En koppling i vattenförsörjningen brast och det blev ett stort jobb att återställa alltihop. Det var en sak att bryta upp golvet i serveringen men vi måste också ut med all maskinell utrustning i köket.

Nästa år fyller golfklubben 50 år och det ska naturligtvis firas på något sätt.

Flera dalaklubbar arrangerar i juli riksmästerskap i en rad olika klasser. Hagge GK har fått mästerskapet i klassen H45.

– Även om det är golfare som inte spelar på högsta nivå längre så kommer det säkert att vara mycket prestige inblandat, säger Magnus Bolinder.

Några satsningar på anläggningen är inte aktuell under nästa år.

– Nej, inget är planerat i alla fall, konstaterar klubbens intendent.