Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade automatkarbiner i bostaden

Hemma i bostaden i en mindre by i Smedjebackens kommun hade den 28-årige mannen olika vapen och dessutom vapen som kunde spåras till stölder. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt för grovt vapenbrott, häleri och även dopningsbrott.

Polisen besökte mannens bostad i april i år och där påträffade man tre automatkarbiner, en revolver, en pistol, två kulgevär, en ljuddämpare, magasin och ammunition till dessa vapen.

I åtalet noteras att brottet är att bedöma som grovt eftersom flera vapen saknar legalt användningsområde och eftersom det fanns så många vapen i bostaden. Mannen har erkänt gärningen, grovt vapenbrott.

Polisen hittade också ett kulgevär som stals i Årjäng 2003 och ett kulgevär med ljuddämpare som 2010 stals i Hedemora vilket har resulterat i två åtalspunkter för häleri varav mannen erkänt ett av fallen.

Dessutom påträffades 40 tabletter och 3 ampuller som innehöll dopningsmedel och han har erkänt dopningsbrott.