Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haag och Kalla i juryn när ny VM-maskot ska utses

Skidstjärnorna Anna Haag, Emil Jönsson och Charlotte Kalla, kommer alla att finnas med i den jury som ska utse Faluns nya VM-maskot.
– Vi vill skapa en maskot som har en stark förankring hos folket, säger Kent Lövgren, marknadschef för skid-VM 2015.

Annons

Ingen har väl glömt maskoten berguven Bubo, som lanserades inför skid-VM i Falun 1993. En älskad maskot som fortfarande kramar om alla barn i samband med stora skidevenemang i Falun.

Men nu ska en ny maskot plockas fram till skid-VM 2015.

VM-organisationen har därför utlyst en maskottävling som pågår under hösten 2012, från september till november.

Elever på skolor i regionen och i idrottsföreningar runt om i landet kan delta i maskottävlingen, där även vuxna har rätt att bidra med sin idé.

De som vill delta tecknar eller formar en maskot och ger den ett namn. Deltagaren tar en bild eller scannar förslaget och skickar sedan in bidraget på hemsidan www.beyondskiing2015.com/maskot.

Under hösten kan allmänheten rösta på alla seriösa förslag på nämnda hemsida.

 I november sker sluträkningen av röstningen. Den eller de som gjort förslaget som fick flest röster belönas för folkets röst i samband med världscupavslutningen i Falun den 22-24 mars 2013.

Då har också juryn, som ska ta fram den slutliga maskoten, inlett sitt arbete.

– Syftet med maskottävlingen, förutom att skapa engagemang, är också att få idéer och underlag till en populär maskot som blir en bra symbol för Falun och VM-arrangemanget. Den ska fungera bra i olika sammanhang. Från trycksaker, filmer och hemsidan till att liva upp publiken på stadion, säger Kent Lövgren i ett pressmeddelande.

Juryn består av representanter från VM-organisationen, Dalarnas Skidförbund samt tre aktiva skidåkare (Anna Haag, Emil Jönsson, Charlotte Kalla) och tre backhoppare (Alexander Mitz, Carl Nordin och Elina Knutsson)

Juryn presenterar sitt förslag till VM-bolagets styrelse, som fattar det slutliga beslutet.

Presentation av maskoten sker sommaren/hösten 2013 och senast 2014, i samband med för-VM, kommer barnen att få chansen att krama sin nya favorit.