Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gynnsam natt vid branden utanför Lima: "Hoppas få behålla helikoptern"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Brandmännen som bekämpar branden utanför Lima och Torgås i Malung-Sälens kommun har haft en gynnsam natt med svala temperaturer, lite regn och en lugn vind.
– Vi hoppas på mer regn i dag, säger räddningschefen Per Hampus.

Annons

När tidningen nådde Per Hampus, räddningschef i Malung-Sälens kommun, på torsdagsmorgonen så var han på väg till brandområdet.

– Det har varit en gynnsam natt. Helikoptern går för fullt och vi har styrkor ute i skogen som snart ska avlösas, säger Per Hampus vid klockan 08.30.

Har det kommit något regn?

– Marginellt, så det gör ingen större skillnad, men det är bättre än ingenting. Framförallt har det varit en sval natt med lugn vind. Vi håller tummarna för att det kommer mer regn.

Ett 30-tal brandmän bekämpar branden.

– Jag har ingen uppgift om hur länge vi får behålla helikoptern men jag hoppas att vi får behålla den så länge som det behövs, till dess att branden är helt släckt. Vi kan nyttja depån med bränsle som finns i Särna.

Terrängen ställer till det för brandmännen.

– Det är både kuperat och en del myrar. Det brinner inte direkt på en åker så det är svårt att uppskatta det totala brandområdet men det rör sig om mellan 400 och 500 hektar som berörs, säger Per Hampus.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips