Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnastikkul på turnering

Leksands gymnastikförening hade Sparbankskampen. I tävlingen fick alla medalj. Ece Ayan, 14, laddar inför att delta i Nord-EM.

Cirka 55 barn och ungdomar tävlade på hopp, barr, bom och fristående. Till varje barn tillkom en familj så Sparbankshallen var fylld på söndagen. Tack vare hjälp av konferencién så kom publiken i gång och hejade på och applåderade alla tävlande. Fast inför varje hopp var det tyst när varje gymnast gick in i djup koncentration.

Ece Ayan är klubbens senaste stjärnskott som nästa helg kommer åka till Skottland för att tillsammans med fyra andra tjejer representera Sverige i Nord EM.

Under söndagens tävling tog hon det lugnt då hon varit förkyld under veckan. För åskådarna märktes inte det då hon vant svingade sig i barren.

– Det gick helt okej, det är inte mitt riktiga program, säger Ece Ayan.

Det ser ut som att du är rätt tyngdlös, hur känns det?

– Nu är jag rätt van. Vi har fått lära oss på träning att det gäller att använda svingen, då blir det lättare.

Du ska tävla i ditt första Nord EM i Skottland. Hur tror du det kommer gå?

– Jag tror att vi vinner med laget men sen så vet jag inte hur bra de andra är så jag kan inte säga hur det går för mig själv, säger Ece Ayan.

Föreningen har en egen serie där de flesta barnen som deltog tävlade i. Det är en nybörjarserie för de barn som nyss börjat.

Sparbankkampen hålls en gång varje termin och pågick till klockan 12.30.