Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guttig näste import att lämna MIK?

Rob Ricci blev inte alls den spetsvärvning som Mora hade hoppats på och kanadensaren tvingades lämna klubben.
Näste import att lämna MIK kan bli Anthony Guttig.
– Jag har inga kommentarer till det, säger Patric Wener.

Moratränaren sticker dock inte under stol med att han hade större förhoppningar på 24-åringen jämfört med vad den franske landslagsspelaren hittills visat.

– Visst hade vi det då vi plockade hit honom, men samtidigt ska man komma ihåg att han ådrog sig en hjärnskakning när han spelade VM och han fick bara en månads barmarksträning.

– Ser man till det kanske man inte ska förvänta sig mer än det han presterat. När man ser honom syns det att han är rädd på isen, menar Wener.

Enligt kände bloggaren mrmadhawk.se ska Antony Guttig vara på väg bort från Mora?

– Jag vet inte var de får allt ifrån, säger Wener om påståendet.

Men vill du dementera uppgifterna att fransmannen är på väg bort, eller vill du inte kommentera alls?

– Jag vill inte kommentera det...

På 19 matcher i MIK-tröjan har Guttig producerat fyra (2+2) poäng. Det ska jämföras med i fjol där han i franska ligan svarade för 44 (23+21) poäng på 31 matcher för Dijon, där han också var assisterande lagkapten.

Den här veckan är Guttig på landslagsuppdrag och frågan är om det finns en framtid i MIK för fransmannen.

När det gäller Rob Ricci nämnde Wener under tisdagen en detalj som inte varit känd tidigare.

– Det har kommit fram att Ricci hämmades av en knäskada han ådrog sig i februari. När han spelade för oss visade han inte alls samma snabbhet som i de matcher jag såg med honom i Danmark, vilket kan förklaras av knäskadan. Där blev vi blåsta av agenten, menar MIK-tränaren.