Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guttig lämnar MIK

Återigen fick Anthony Guttig följa matchen från läktaren.
Nu är det klart att fransmannen gjort sitt i Mora.
– Han letar nytt jobb, säger MIK-tränaren Patric Wener.

Anthony Guttig har varit starkt ifrågasatt de senaste veckorna i Mora IK, och inte spelat de tre senaste matcherna med klubben.

Även på lördagskvällen fick fransmannen följa matchen från läktaren

– Guttig kommer att lämna oss. Det är inga hemligheter. Han leter nytt jobb och troligtvis kommer han att läman oss under november.

Ryktet dök upp för ett par veckor sedan, och nu är det klart.

– Vi har haft två samtal med honom och hans agent. Han är helt inställd på att lämna oss och det finns inga hard feelings mellan oss. Han hade en väldigt dålig förberedelse med en månads barmark. Det räcker inte när man kommer till en sån här liga.

Hur tänker ni med en eventuell ersättare?

– Just nu har vi 15 forwards på kontrakt. 16 med Hilmersson. Skulle det dyka upp något väldigt bra så ska vi prata jag och klubbdirektören, men vi letar inte just nu.

I går fick Tony Söderman, 19, chansen i Moras tredjekedja.

– Han är nästa forward att få vara med från juniorlagen. Han gjorde ett väldigt bra jobb. Han spelade enkelt och la ut puckarna, sedan har han något skott också. Jag tycker det såg riktigt bra ut.