Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guström borde avgå

Björn Guström (FP) borde avgå som ordförande i RFAB. Att Rättviks Fastigheter AB (RFAB) har gjort beställningar på investeringar som vida överstiger bolagets likvida förmåga, är ett faktum.

Det som förvånar mig är att Björn Guström inte över huvud taget har bemödat sig om att få redovisningar av vd eller har haft några presidieberedningar. Det måste väl ändå vara ordförandes uppgift att ha regelbundna träffar med vd?

Med tanke på att Guström som ordförande har ett fast arvode på 11 500 kronor i månaden, så förväntar jag mig att ordföranden ser till att hålla sig uppdaterad. Det går inte att vänta på att vd:n ska ringa.

Oavsett vad revisorerna kommer fram till i ansvarsfrågan när det gäller gjorda investeringar så har jag inget förtroende för Björn Guström som ordförande i RFAB och jag anser att han ska avgå.

Anders Björkman (S)

Rättvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare