Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustav grill levererar vad de lovar

När du kliver in på Gustav grill och bar i Sälen kan du antingen välja att vika av till höger för ett barhäng, eller ta till vänster och slå dig ner i restaurangen. Restaurangdelen är inrett som det klassiska ”steakhouse” det faktiskt är i lite rustik ”country style”.

Efter att vi har beställt kommer snabb barnens pannkakor in, tre var med ett trevligt löfte av servitrisen om fler om så behövs. Det märks att Sälen och Gustav grill är måna om sina barnfamiljer för här bryr man sig faktiskt om pannkorna. De är inte stela av för hård uppvärmning utan mjuka och dessutom fint upplagda på ovala tallrikar som pudrats med florsocker. Sylt och grädde serveras i två separata skålar. En berömvärd kombo av både barnvänligt och aptitligt, alltså.

 Efter maten störtar barnen in i lekrummet lagom som våra förrätter kommer in. Carpaccion är god men aningen för kyl-skåpskall och serveras som sig bör med pepprig ruccola, pinjenötter, hyvlad parmesan och olivolja. Vitlöksbrödet visar sig vara två rejäla bondbrödskivor med lite hyvlad parmesan över och blandade salladsblad. De är ljumma och smakar rejält av vitlök. Det är salt och gott när du är vrålhungrig, men egentligen är de kanske i fetaste laget.

På Gustav grill och bar frågar man så klart gästerna hur de vill ha sitt kött tillagat och det finns till och med en fin liten guide i menyn som berättar om terminologin från ”rare” till ”well done”. Folkbildning helt i krogtestarnas smak. En ”medium rare” träkolsgrillad countrysteak är därför beställd och är också det som kommer in.

 Hamburgaren med rökig dressing är också riktigt bra och det är ingen tvekan om att det här är ett schyst köttställe. Däremot hoppas krogtestarna att pommes fritesen inte brukar behandlas så styvmoderligt som de gjorde just den här kvällen, då de verkar ha blivit kvar i fritösen på tok för länge och var både stela och för flottiga. Dessutom saknar krogtestarna också lite mer fantasi från kocken då den fina köttbiten serveras med hyvlad parmesan och blandande salladsblad, exakt samma smak-tillbehör som till vitlöksbrödet och carpaccion.

Trots att vi är mer än mätta bestämmer vi oss för att avslutar mål-tiden lekfullt med en Dajmsviss. Det visar sig vara en stor skål med vaniljglass, jumbo-maräng, dajm, banan, chokladsås och grädde, och där en portion faktiskt visar sig räcka till en hel familj.

På Gustavs grill och bar är servicen avspänd och familjär, men ändå lyhörd och snabb. Och när vi slog upp menyn hittade vi ett ölsortiment som faktiskt imponerar en aning. Krogtestarna lämnar Gustav grill och bar proppmätta och med en känsla att här gäller ”what you see is what you get...”