Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunilla och Mats ställer ut på Folkets Hus

Efter flera utställningar hemma i Arkhyttan ställer Gunilla Rohlin och Mats Sjöbom nu ut på Folkets Hus.
– Det ska bli spännande, säger Gunilla Rohlin.

"Mats och Gunilla – Trätavlor och målningar" är titeln på den utställning som invigs på Folkets Hus i Säter i morgon, söndag. Konstverken hänger på väggarna i den långa korridoren.

– Detta är en väldigt bra utställningslokal. Att korridoren är så lång gör att vi kan gruppera konstverken, säger Mats Sjöbom.

De båda har tidigare drivit Galleri Anemona hemma i Arkhyttan och även hållit flera utställningar i den gamla fabriken i Arkhyttan.

– Men efter sommarens utställning bestämde vi oss för att stänga galleriet. Nu vill vi fokusera mer på vårt målande och då behöver vi komma ut mer i naturen eftersom det är därifrån vi hämtar vår inspiration, förklarar Mats Sjöbom.

Paret målar både på trätavlor och på duk. Båda varianterna finns representerade på utställningen.

– När jag målar på trä så är det träet i sig som får mig att måla det jag målar. Det är väldigt roligt att måla på trä. Det materialet ger målningen en helt annan dimension, tycker Gunilla Rohlin.

– Och tavlorna kan hänga utomhus utan problem, tillägger Mats Sjöbom.

Vernissagen hålls klockan 14.00 i morgon, söndag. Utställningen pågår fram till den 22 december.