Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunde blev årets dalaprofil

På torsdagskvällen arrangerade Dalarna Business Stjärngalan på Galaxen i Borlänge. Årets gala var den sjunde i ordningen och lockade över 550 företagare.

Följande företagare och företag kammade hem utmärkelsen Stjärnan 2013:

Årets Nyföretagare: Mathias Engh, Engh Mek AB

"Med ledord som hög kvalitet och hög servicenivå har denna entreprenör vågat ta klivet från anställning till eget företagande. Han har på mycket kort tid skapat ett stabilt företag med en stadig omsättningsökning och sysselsätter nu över 20 årsarbetskrafter."

Årets Exportföretag:Log Max AB

"Med stark exportutveckling, tradition och hållbara produkter har årets vinnare av Dalarna Business Exportpris länge varit en pålitlig leverantör. Genom en tydlig närvaro på många marknader har företaget lönsamt utvecklats och återhämtat sig bra från den globala finansiella lågkonjunkturen. Med egen tillverkning och utveckling i Dalarna samt genom starka ägare kommer företaget i framtiden sannolikt skörda många fler utmärkelser". 

Årets Ungdomsföretagare: Jonas Grenfeldt, GFD Webbyrå AB

"Årets vinnare lyfter blicken från det traditionella och inspirerar sina medarbetare på en framtidsresa med nytänkande metoder och stort samhällsengagemang. Att ta tillvara på och utveckla kompetens i Dalarna ses som en självklar konkurrensfördel i en nationell satsning. Trots ett antal motgångar i bagaget och sin unga ålder bygger han i förnuftig takt ett företag med stora tillväxtambitioner och spännande samarbetsformer. Det handlar inte bara om ettor och nollor, utan om långsiktiga relationer!" 

Årets Nybyggare: Abdullah Abbe Kazikci, Liljan

"Årets nybyggare har med sitt modiga entreprenörskap lyckats vidareutveckla och driva en lönsam verksamhet i en tuff bransch. Med sin vision, engagemang och ledarskap har Årets Nybyggare skapat en belyst scen för sitt företagande."

Årets Företag: Dala-Profil AB

"I en tid av ständiga förändringar har Företaget hållit fast vid sin grundfilosofi, rätt produkter på rätt plats i rätt tid. Och har visat att förnyelsen ligger i att hålla fast vid det traditionella, att följa sin egen väg! Det har genererat en beundransvärd tillväxt."

Årets Nytänkare: Andreas, Henrik och Torsten Gunnerius, Swed Adaptation AB

"Möjligheten att förflytta sig är en förutsättning för ett meningsfullt liv. Med hjälp av innovativa lösningar, har företaget skapat helt nya produkter för funktionsanpassning av fordon som ger kunden hög kvalitet, bättre funktion och större valfrihet."

Årets Företagsledare: Patrik Andersson, Siljans Chark

"Med skarpa knivar, tydlig pedagogik och stort förtroende för sina medarbetare ger företagsledaren oss möjlighet att njuta hela vägen från grannens gård till bordet. 29 guld talar sitt tydliga språk och företagsledaren har format ett företag som levererar med oslagbar kvalitet i en traditionell bransch."

Årets Varumärke: Spendrups

"Detta familjeföretag bevisar hur viktigt ursprunget är för varumärket. När Spendrups valde att bygga Europas modernaste bryggeri hemma i Grängesberg fick man inte bara ovanligt mycket publicitet och goodwill. Kanske räddade man en hel bygd i samma drag. "

Årets Dalaprofil: Gunde Svan

"Årets Dalaprofil är en mångsysslare av rang. En verklig innovatör och entreprenör. En modig person som utmanar sig själv och utmanar andra. Testar och flyttar gränser, med både kontroll och struktur. Leder sig själv och handlar efter en plan. Leder dessutom andra, både i spåren och i rutan. En stark profil. Ett varumärke som genuint och positivt stärker bilden av Dalarna. Gröt på morron, kaffe på onsdan, smittande skratt och klingande dalmål. Man blir glad vid blotta tanken på denne man. En av världens - genom tiderna - främste skidåkare."

Dessutom utsågs av Företagarna Dalarna:

Årets företagare i Dalarna: Loxodonta AB

”Loxodonta är ett tjänsteföretag som i en hårt konkurrensutsatt bransch har växt starkt de senaste åren. Klarat av en generationsväxling och medvetet skapat ett delat ledarskap. Med ett sunt och starkt grepp om ekonomin har ett starkt resultat blivit ändå starkare detta trots stora investeringar i nya bolag, nya anställda och även beslut om att under 2012 bygga en egen konferensanläggning.”

Årets affärsplan, Ung företagsamhet: D´PARTY UF.

”En enkel, lättläst och genomarbetad affärsplan. På ett verklighetsförankrat sätt tänker de stort och har god koll på både målgrupper och deras utvecklingspotential (...)"