Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldryck av Manchester United?

Annons

Phil Neville hjälpte sin gamla klubb.

Wayne Rooney sänkte sin.

Därför är det fördel Manchester United i jakten på Premier League-titeln.

Guldrycket i siffror:

Everton_Manchester U 2_4.

Chelsea_Bolton 2_2.

Med tre matcher kvar för båda klubbarna ökade Manchester U gapet ned till Chelsea till fem poäng.

Managern Alex Ferguson kunde inte hejda sin glädje. Direkt efter slutsignalen vaggade han ut på planen för att gratulera sin spelare. Med all rätt.

Det var ju en prestation de utfört.

United var pressat, stabbigt och till råga på allt i underläge med 0_2 (Alan Stubbs och Manuel Fernandes) mot Everton på Goodison Park med mer än halva matchen spelad. Samtidigt hade Chelsea 2_1 på Bolton och Uniteds försprång i guldduellen var i det läget poängmässigt utraderat och nere på enbart bättre målskillnad.

Då kom vändningen.

Några huvudrollsinnehavare i dramat:

Inhopparen Chris Eagles sparade det bästa till sist. Fullträffen i tredje tilläggstidsminuten var en slutvinjett av mästarklass. Då var redan matchen på Stamford Bridge, där Chelsea öst på med allt i en vildsint forcering för ett segermål, slut. Nu ska det mycket till för att Chelsea ska klara att vinna Premier League för tredje året i rad.

Managern José Mourinho valde att bänka Didier Drogba, Frank Lampard och Joe Cole och vilade helt trion Ashley Cole, Paolo Ferreira och Claude Makelele.

Den chansningen gick inte hem _ och kan kosta Chelsea titeln.

Den 9 maj möts klubbarna på Stamford Bridge. Men det räcker inte med seger där. Chelsea måste troligen besegra såväl Arsenal (b) som Everton (h) samtidigt som United tappar poäng mot Manchester City (b) och West Ham (h).

TT

Mer läsning

Annons