Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldbryggan 2012 till Grannasfamiljen

Det blev Grannas-familjen i Backa, Birtta och Bengt Eskils samt dotterns familj Monika och Mats Sommarström som knep den tolfte upplagan av Guldbryggan.
– Det känns oskapligt bra nu då, säger Bengt Eskils.

Annons

– Det är bara att buga och tacka. Jag känner mig glad. Vi har genom åren försökt bjudit till så gott vi kunnat.

Bengt Eskils skänker sin andel av vinsten till Gammelgården. Ett kärt objekt där han för övrigt fanns med i styrelsen under många år.

Det blev en högtidlig tilldragelse vid fredagsmorgonens företagarfrukost på Stiftsgården. Det var en både rörd och tacksam Bengt Eskils som tog emot den stora prischecken på 10 000 kronor samt blommor och diplom från ordförande i Företagarna Rättvik, Maria Werpers Dahl.

Näringsliv och kommun i samverkan uttrycker sin tacksamhet över Grannas-familjens kulturella insatser. "En gedigen, entusiastisk, kulturellt traditionsbärande och ideellt arbetande familj i tre generationer".

Vidare kan läsas ur motiveringen: "De värnar om och ger många besökare i Rättvik en glad, varm och välkomnande upplevelse av Rättviks rika kulturarv".