Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld-Stefan uppvaktades av kommunen

Kommunfullmäktige hade storfrämmande vid sitt sammanträde på torsdagen.
På plats i Kristinehallen fanns nämligen Stefan Olsson, guldmedaljör i Paralympics, för att bli uppvaktad av Falu kommun.
– Jag hoppas vara tillbaka igen om fyra år, säger Stefan Olsson.

– Du är hjärtligt välkommen, säger Karl-Erik Pettersson (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Det har gott en tid, men Sundbornsgrabben Stefan Olsson har fortfarande ett stort leende över läpparna.

Säkerligen finns guldsmaken kvar i gommen också.

Guldet i Paralympics - i tennis och dubbel - sätter fortfarande härliga spår.

– Känslan är fortfarande fantastisk. Det blev silver i Peking för fyra år sedan och sedan dess jar jag satsat på att få det här guldet, säger Stefan Olsson.

På torsdagen var han inbjuden av Falu kommun att närvara vid kommunfullmäktiges sammanträde, för att ta emot kommunens hyllningar för sitt guld.

Lite futtig hyllning kan tyckas, för visst hade prestationen varit värd att uppmärksammas på ett mer påtagligt sätt, inför en större publik.

Varför inte på Stora torget?

Nu fick Stefan ta emot en Falujungfru och blommor.

– Vi förstod att det skulle gå bra för Stefan i London, men vågade inte ta med uppvaktningen som en punkt i kallelsen till fullmäktiges sammanträde från början. Det fick bli en extra punkt i stället. Men det Stefan har gjort är något speciellt, och för det får han ett speciellt pris, säger Karl-Erik Pettersson och fortsätter:

– Gåvan delades ut för första gången, när Daniel Tynell vann sitt första vasalopp. Priset är en Falujungfru, säger Karl-Erik Pettersson.

Stefan Olsson fick dessutom ta emot blommor från kommunalrådet Susanne Norberg (S).