Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruvliga bilder i fotoklubben

Gruvliga bilder, fotografporträtt, teknik och vinnare.
Det var några "fokusämnen" under Gagnefs fotoklubbs senaste möte.
Och snart släpps klubbens årliga fotokalender.

Under mötet visade Peter Reichel och Lennart Ekman bilder med mustiga höstfärger och spännande motiv från gruv- och hyttmiljöer i Ulfshyttan, Grängshammar och Silvberg.

Bilderna togs under en fotoutflykt och bland dem märktes också fina porträtt av fotografer i arbete.

Peter Reichel informerade om planerna på en fotoresa till hans hemland Österrike och Lennart Ekman presenterade ett nytt porträttobjektiv. Det senare skedde i en programpunkt som fått namnet "Tekniska kvarten" och som ska bli återkommande "då många idag inte förstår grundläggande fototekniska begrepp som bländare, slutartid och skärpedjup, utan litar på automatiken".

Under kvällen korades vinnarna i Ernst Strömstedt Memorial Trophy 2012 och Urban Jansson gjorde rent hus på temat Kallt. Mats B Jansson vann temat Varmt. Vandringspriserna är två fina svepaskar, tillverkade av Ernst. Tävlingen hade förtjänstfullt bedömts av Christina Warg, Mockfjärd. Nästa års teman bestämdes till Mjukt och Hårt.

Den 11 november presenteras resultatet av Dala Digital 2012 i Lindberghallen och den 24 november ordnar klubben en bussresa till fotomässan i Älvsjö.

I tävlingen Närvarobildens klass för printade bilder delade Peter Reichel och Eric Böwes förstaplatsen med Göran Look på tredje plats. I klassen för projicerade bilder vann Lars Jonsson före Thomas Dolk och Tore Lyck.