Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvlig revansch för Västervik

Annons

Västervik tog en gruvlig revansch på regerande mästarna Vetlanda när lagen möttes för första gången denna säsong. Västervik vann på bortabana med 52_44.

Dackarna tog andra raka segern via 50_46 borta mot Masarna.

Reprisen på förra årets SM-final mellan Vetlanda och Västervik slutade med en gruvlig revansch för Västervik, trots att Vetlanda plockat med Jason Crump i laget. Crump var banans bäste poängplockare och putsade banrekordet rejält men det räckte inte. Västerviks förare visade upp en helt annan jämnhet och det fällde avgörandet. Västervik vann 52_44.

Mot slutet snyggade Vetlanda till siffrorna lite, vilket gav Wirebrand en förhoppninig om bonuspoängen efter returen i Västervik.

Tomasz Chrzanowski tog elva poäng från reservplats och var bäst i Västervik tillsammans med Bjarne Pedersen.

Dackarna vann för första gången sedan 2001 borta mot Masarna. Hemmalaget ledde fram till heat tolv då Dackarna vände och sedan säkert höll undan. I Dackarna återfanns tre förare som förra året körde i Masarna; Fredrik Lindgren, Lukas Dryml och Sebastian Aldén.

Bäst i Dackarna var dock VM-föraren Hans Andersen. Efter en uteslutning i sitt första heat tappade han sedan bara en poäng.

I Masarna hade Antonio Lindbäck en blytung kväll. Två poäng på fem heat var ingen bra uppladdning inför lördagens VM-tävling i Wroclaw.

Hammarby och Piraterna delade poängen, matchen slutade 48_48. Hammarby hade länge en knapp ledning men Piraterna lyckades utjämna tack vare dubbelseger i näst sista heatet. I sista heatet besegrade Piraternas Ryan Sullivan Hammarbys dittills obesegrade kapten, Nicki Pedersen, och det räckte för att Motalalaget skulle bärga en poäng.

Indianerna ledde hemma i Kumla mot Rospiggarna med 24_18 efter sju heat men lyckades inte hålla undan. Mot slutet av tävlingen var Rospiggarna starkare och efter paus var Janusz Kolodziej den förare som plockade de viktigaste poängen för Rospiggarna som vann med 51_45.

Smederna tog säsongens första seger hemma mot Kaparna, 51_45. Nykomlingarna Kaparna har två raka förluster.

TT

Mer läsning

Annons