Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvlig revansch för Västervik

Annons

Västervik tog en gruvlig revansch på regerande mästarna Vetlanda när lagen möttes för första gången denna säsong. Västervik vann på bortabana med 52_44.

Reprisen på förra årets SM-final mellan Vetlanda och Västervik slutade med en gruvlig revansch för Västervik, trots att Vetlanda plockat med Jason Crump i laget. Crump var banans bäste poängplockare och putsade banrekordet rejält men det räckte inte. Västerviks förare visade upp en helt annan jämnhet och det fällde avgörandet. Västervik vann 52_44.

Mot slutet snyggade Vetlanda till siffrorna lite, vilket gav Wirebrand en förhoppninig om bonuspoängen efter returen i Västervik.

Tomasz Chrzanowski tog elva poäng från reservplats och var bäst i Västervik tillsammans med Bjarne Pedersen.

Hammarby och Piraterna delade poängen, matchen slutade 48_48. Hammarby hade länge en knapp ledning men Piraterna lyckades utjämna tack vare dubbelseger i näst sista heatet. I sista heatet besegrade Piraternas Ryan Sullivan Hammarbys dittills obesegrade kapten, Nicki Pedersen, och det räckte för att Motalalaget skulle bärga en poäng.

Indianerna ledde hemma i Kumla mot Rospiggarna med 24_18 efter sju heat men lyckades inte hålla undan. Mot slutet av tävlingen var Rospiggarna starkare och efter paus var Janusz Kolodziej den förare som plockade de viktigaste poängen för Rospiggarna som vann med 51_45.

Smederna tog säsongens första seger hemma mot Kaparna, 51_45. Nykomlingarna Kaparna har två raka förluster.

TT

Mer läsning

Annons