Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grundseriens sista daladerby – då sviker publiken: "Det går lite trögt"

På måndagen väntar grundseriens sista daladerby i Hockeyallsvenskan.
Men trots derbyt i grundseriens slutspurt ser det inte ut att bli fullsatt i Tegera Arena.
– Det går lite trögt att sälja biljetter, säger Björn Elvenmark i Moras supporterförening Faleijs 1935.

Säsongens första derby i Tegera Arena blev inte någon publiksuccé. Bara 5 324 personer satt i publiken när Mora segrade.

Något bättre ser publiksiffran i alla fall ut att bli i måndagens derby i Leksand. Söndag eftermiddag är mellan 5 100 och 5 200 biljetter sålda, enligt Leksands IF.

LÄS OCKSÅ: Leksand besegrade jumbon Sundsvall utan att förta sig

Fullsatt ser det dock inte ut att bli. Även om Leksandsborna sluter upp i sista stund så måste Mora-supportrarna fylla de 150 platserna på bortastå för lapp på luckan, och på söndagen är bara ungefär 70 biljetter sålda, enligt Björn Elvenmark i Moras supporterförening Faleijs 1935.

– Det går lite trögt att sälja biljetter, men folk hör ju av sig sista dygnet också, kommer på lite i sista stund att de vill åka. Men det är lite synd också, då kanske vi måste avboka bussar innan det, säger Björn Elvenmark i Faleijs.

Och supporterföreningens bussresa till måndagens derby säljer ännu sämre, bara 40 personer har på söndagen köpt biljett för att åka med till Leksand.

Mora IK:s segersvit, med fem raka, verkar inte hjälpa att locka publiken till bortaderbyt.

– Det tog väl lite bättre fart efter i går kväll med fem vinster i rad, jag hoppas verkligen att folk tar sitt förnuft till fånga för det är superviktigt, det gör stor skillnad. Det är ju många leksingar, så vi behövs.

LÄS OCKSÅ: Jeremy Colliton om sitt ekonomiska bidrag till Mora IK: "Är stolt att vara en del av klubben"

Supporterföreningen åker med en buss till Tegera, och fler MIK-fans sluter självklart upp på plats. Elvenmark förespråkar dock den gemensamma resan för bortasupportrarna.

– Det blir en annan grej. Att folk hänger på gemenskapen och på bussen, och med hem när vi firar säsongens tredje derbyseger, siar Elvenmark utgången av måndagens match.

I Smidjegrav Arena var det fullsatt, med 4 500 i publiken, när Mora stod värd för säsongens första derby. Till Globenderbyt i januari slöt fansen också upp, och 12 525 personer såg matchen på plats.