Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för City-match i Sverige

Annons

Hallands fotbollsförbund säger nu ja till matchen mellan Örgryte och Manchester City i Varberg, uppger Sveriges Radio Halland.

Förbundets ordförande Björn Andersson tycker fortfarande att ärendet är illa hanterat. Men eftersom de lokala klubbarna säger ja till att låta matchen spelas på Påskbergsvallen, så går förbundet med på att matchen spelas. Att planen inte vigs exklusivt åt det gästande engelska laget bidrog också till det positiva svaret.

I måndags blev det klart att Sven-Göran Eriksson och Manchester City kommer att ha sitt träningsläger i Varberg.

Första matchen mot Örgryte, onsdag den 18 juli ville Hallands Fotbollförbund stoppa.

Han ansåg att träningsmatchen kommer att ta publik från en fyrnationsturnering som Hallands Fotbollförbund arrangerar i Falkenberg dagarna runt Manchester City-matchen. Dessutom ansåg han att det är orättvist att lagen får spela på Påskbergsvallen.

Därför tänkte han inte att godkänna en ansökan från P-G Skoglund, som tillsammans med Varbergs Gif organiserar matchen och träningslägret.

P-G Skoglund hade bokat Påskbergsvallen för både träning och match för det engelska laget. I bokningen låg en begäran om att anläggningen skulle stängas helt för andra lag under den vecka som Manchester City är där.

TT

Mer läsning

Annons