Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönklittsgruppen om bearbetningen efter björnattacken: "Minnesstund kommer att hållas"

 
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark
Visa alla artiklar

Efter gårdagens tragiska olycka på Orsa Björnpark där en ung djurvårdare omkom, meddelar nu Grönklittsgruppen i ett pressmeddelande hur personal och andra berörda de närmaste dagarna kommer att bearbeta händelsen.

Fokus de närmaste dagarna kommer att ligga på bearbetning av händelsen och omhändertagande av både personalen och djuren på Orsa Björnpark.

Djurvårdarna kommer under de närmaste dagarna att arbeta i par, två och två. Detta för att bättre ges möjligheten att stötta varandra och tillsammans försöka bearbeta den tragiska händelsen. Djurvårdarna inför även en extra säkerhetsåtgärd i samband med berikning av hägnen, djuren kommer att flyttas över till till djurstallarna i samband med detta.

Under lördagsmorgonen innan öppning skedde även en utökad inspektion av samtliga staket och hägn.

Aktiviteten "Camp Care" som utövades när olyckan inträffade kommer inte att bedrivas igen förrän analys och utredning är klara. Parken kommer dock att fortsätta hållas öppen med normala öppettider.

En minnesstund kommer att hållas för samtliga inblandade inom företaget, för att hedra den förolyckade arbetskamraten.

" – Vi är i sorg efter gårdagens tragedi. Samtliga flaggor vajar på halv stång här hos oss idag" , säger Grönklittsgruppen i ett pressmeddelande till DT.

LÄS MER:

Dagen efter attacken i Orsa Rovdjurspark – vd:n Anders Blomquist: "Det skulle inte ha funnits någon risk, ändå händer det"

Så inträffade björnattacken i Orsa rovdjurspark

Turister i Orsa om björnattacken: "Det är otäckt, man blir bestört"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android