Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön kvartett får chansen i blågult mot USA

Annons

Halmstads bolltrollare Dusan Djuric är en av flera "nya" spelare som tagits ut i truppen till landskampen mot USA på Ullevi 22 augusti.

Med bara tre A-landskamper på meritlistan är Dusan Djuric en av de minst rutinerade spelarna i truppen till USA-matchen.

Andra utan stor blågul erfarenhet är Elfsborgs målvakt Johan Wiland, med två landskamper, liksom förre Djurgårdsbacken Matias Concha och mittfältaren Samuel Holmén, Elfsborg, båda med fyra landskamper i bagaget.

Däremot saknas Anders Svensson i truppen. Han har problem med ljumskarna och bedöms behöva vila, med tanke på Elfsborgs tuffa matchprogram.

Även målvakten Andreas Isaksson från Manchester City saknas på grund av skada.

Lagerbäck hoppas förstås få med både Isaksson och Svensson i EM-kvalet mot Danmark på Råsunda 8 september.

Mötet med USA kan ses som en uppladdning inför matchen mot Danmark. Många av landslagsspelarna är precis i början av sina klubblagssäsonger, medan de från allsvenskan är mitt i ett intensivt matchande. Alla stjärnor är med i truppen, utom de skadade. Ingen har beviljats ledigt.

Samtidigt får alltså några relativt oprövade namn chansen.

Matias Concha, nu i tyska Bochum, har hunnit fylla 27 år.

Yngst i samlingen är 22-årige Dusan Djuric. Den tekniske Halmstad-spelaren har i år gjort flera toppmatcher i allsvenskan och bland annat stått för sex mål.

Däremot är inte allsvenskans skyttekung Marcus Berg med i något landslag. Inte ens i U|21-truppen, trots att han gjort 14 mål i seriespelet. Lagerbäck anser inte att Berg platsar i A-landslaget ännu. Och U|21-kaptenen Jörgen Lennartsson bedömde det som bäst för Berg att inte avbryta sin introduktion i holländska Groningen, som han nu flyttar till från IFK Göteborg.

U21-landslaget möter Wales i Halmstad 21 augusti.

TT

Mer läsning

Annons