Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillad fiskgryta

I det sista avsnittet av Trygg vid grillen bjuder Martin och Olof på grillad fiskgryta med musslor, kräftor och sparris

Recept

200 gram torsk i bitar

200 lax i bitar

1 burk kräftstjärtar

12 blåmusslor

4 msk vitt vin

5 cm purjolök

1 citron

4 msk smör

1 fänkål

Vitpeppar salt

Dill

Sparris

Baguette

Ta en rejäl bit aluminiumfolie per portion. Fördela fisk, kräftor, finstrimlad purjolök och strimlad fänkål. Lägg i musslorna och en klick smör så att smöret kan rinna ner i musslorna. Häll över vin, pressa över lite citron, salta och peppra och förslut sedan paketen. Grillas på medelvärme i 10-15 minuter tills fisken är färdig.

Lägg på sparris på grillen, ta av fisk paketen och lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med grillad baguette, dill samt sparris.