Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Green glänste på golfpremiär

Tävlingssäsongen för medlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb är igång.
Den inleddes tisdag 7 maj i kyligt aprilväder med omväxlande regn, snöblandat regn, uppehållsväder och endast stundtals lite värmande sol.

Den spelare som glänste mest var Stefan Green, som vann överlägset.

Förhoppningarna om maximalt antal deltagare 72 grusades. 39 kom till start varav tre damer. Alla startade på på olika hål i en så kallad kanonstart och alla bjöds på niohålsfika av 55+ sektionen. 

Att det var en premiär under svåra förhållanden underströks bland annat av att det totalt endast noterades fyra birdies, ett under idealresultatet.

Stefan Green, med sin spelhandicap på 23, var dessutom den ende som lyckades ta poäng på varje hål och den ende som spelade bättre än sin handicap. Stefan var hela sju poäng bättre än tvåan Tage Blixt.

Resultat: 1) Stefan Green, 41 poäng, 2) Tage Blixt, 34, 3) Gert Fredriksson, 33, 4) Jan Jonsson, 32, 5) Lennart Karlsson, 31, 6) Hans Johansson, 31, 7) Ulf Haak, 31, 8) Mats Friberg, 30, 9) Staffan Forselius, 30, 10) Hans Jax, 30.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel