Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grävmaskin totalförstörd av anlagd brand

/
  • Eldhärjad. Grävmaskinen vid Byråsen i Malung har i helgen utsatts för grov skadegörelse och brand och den nästan en miljon dyra grävmaskinen är totalförstörd. Det finns ingen misstänkt för dådet.

Annons

Malungsföretaget som äger grävmaskinen håller på att bygga en ny väg på Byråsen fram till den plats där det skall uppföras vindkraftverk. För att man skall få igång en grävmaskin krävs vissa kunskaper och när man väl fått igång grävmaskinen har man också grävt upp en del gripar i den nybrutna vägen och sen kört grävmaskinen ett tjugotal meter in i skogen. Där har hela förarutrymmet och motorutrymmet totalförestört. En grävmaskin kostar upp mot en miljon kronor och den här grävmaskinen kan anses som totalförstörd. De som utfört det här har också sprayat på en annan maskin. Förmodligen har det här skett någon gång mellan lördagen och söndagen.

- Vi är intresserade av tips från allmänheten. Om det är någon som sett någon vid Byråsen på lördagen eller söndagen är vi tacksamma om man hör av sig till oss säger polisman Bo Olsson vid polisen i Malung.

Hittills finns det ingen misstänkt för det här men om någon ertappas kan det bli tal om grov skadegörelse eller anlagd brand. Hur branden uppkommit som totalförstört grävmaskinen vet man inte. Det kan också ha skett i samband med att man kört grävmaskinen men det kan också finnas möjligheten att någon tänt på grävmaskin en.

Mer läsning

Annons