Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratistidningen Mitt Dalarna försvinner – populär produkt ersätter: ”Relevant och intressant för läsarna”

Gratistidningen Mitt Dalarna försvinner – och ersätts av helgmagasinet Pralin.
– Pralin är mycket populär och nu kommer vi att en gång i månaden erbjuda den till läsare i stora delar av Dalarna, säger Carl-Johan Bergman, DT:s chefredaktör och ansvarige utgivare.

Annons

 

Läsarna uppskattar Pralin – magasinet som delas ut med morgontidningen på lördagarna.

– Pralin läses mer och längre än tidigare, visar vår senaste läsarundersökning. Det är givetvis något som är glädjande, att Pralin som vi är stolta över också faller läsarna i smaken, säger Bergman.

Efter en omfattande marknadsanalys och omvärldskoll ersätts gratistidningen med Pralin.

– Vi kommer att dela ut Pralin en gång i månaden till fler än våra prenumeranter, vi kommer helt enkelt att dela ut ett Pralin-nummer till läsare i stora delar av Dalarna samtidigt som våra prenumeranter som vanligt får sitt exemplar, säger Carl-Johan Bergman, som konstaterar att den förändrade mediekonsumtionen ligger till grund för beslutet.

– Gratistidningen som produkt är inte längre lika attraktiv som den var när vi startade Mitt Dalarna 2012.

Stefan Jonsson, försäljningschef, konstaterar att de förändrade medievanorna också i stor grad berör företagskunderna, DT:s annonsörer.

– I dag ser vi att gratistidningen som sådan inte längre fyller samma funktion som tidigare. Vi erbjuder nu en produkt som är både relevant och intressant för läsarna – och det är det viktigaste för oss. Att Pralin sedan är mycket uppskattad av läsarna gör förstås vårt affärserbjudande attraktivare. Sammantaget har vi Pralin som läses mer och längre, när vi nu en gång i månaden dessutom kommer att dela ut den till ännu fler läsare i stora delar av Dalarna skapar vi en ny, spännande och faktiskt bättre mediemix för våra annonsörer, säger Stefan Jonsson.

Mitt Dalarnas sista nummer utkommer den 11 februari. Första gången Pralin delas ut även till icke-prenumeranter är den 23-24 februari.

– Vi kommer inte på något vis att förändra innehållet i Pralin nu när ett nummer i månaden erbjuds även icke-prenumeranter. Pralin är i dag väldigt omtyckt och lockar brett intresse, både bland kvinnor och män, så det finns ingen anledning till att ”möblera om” i innehållet, poängterar Carl-Johan Bergman.