Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratisfestival med Sugarplum Fairy

/

Nu ställer sig Sugarplum Fairy på Sveatorget och spelar för Borlängeborna. På lördag ordnar Peace & Love gratisfestival för att fira framgångarna tillsammans med sitt "husband".
– Vi vill bjuda Borlänge på det som tack, säger Jesper Heed från Peace & Love artists.

Annons

På lördag kväll blir det minifestival på Sveatorget i Borlänge centrum. Tillsammans med Sugarplum Fairy som har spelat så gott som varje år sedan festivalen startade vill festivalledningen bjuda Borlänge på en gratis musikupplevelse. Bland annat för att fira framgångarna med årets biljettförsäljning. På scenen står dessutom Hanna Turi, Goodlooking trash och Mankind.

– Har vi någonsin haft ett husband så är det Sugarplum Fairy. I år kan de inte vara med och spela på själva festivalen så därför har vi kommit fram till att vi vill göra det här för Borlänge i stället, säger Jesper Heed.

Sugarplum Fairy gjorde tidigare i vår en spelning på Debaser Slussen i Stockholm. Den skulle bli den enda under vår- och sommarhalvåret. Trummisen Kristian Gidlund är allvarligt sjuk och bandet kommer inte att kunna spela alls i sommar. Men Borlänge lockade.

– Det började med att vi inte kunde spela på Peace & Love som vi hade tänkt. Samtidigt hade de sålt ut gått väldigt bra och ville tacka Borlänge för allt stöd. Vi började prata med Jesper om att göra den här spelningen i stället. Vi känner oss privilegierade att få vara med på en sådan här grej, säger Kristian Gidlund.

Han berättar att Sugarplum Fairy som legat lite i träda, bland annat med Victor och Carl Noréns pågående solokarriärer, har fått en nytändning den senaste tiden.

– Vi har återupptäckt varandra och känner oss motiverade att göra saker i hop igen. Vi blev väldigt tända av att spela igen i Stockholm. Sedan vill vi tacka Borlänge på vårt sätt. Det är staden i våra hjärtan och att komma hem och spela är som att ha varit ute på korståg och komma hem till sin vikingaby. Att vi får göra det och att publiken inte behöver betala en spänn för det är fantastiskt.

Arrangemanget pågår mellan 18.00-00.00.

Annons