Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gränslösfågelklubb

500 medlemmar, nystartad ungdomsverksamhet, matning av hundratalet kungsörnar och en handfull havsörnar samt 200 rapporter från lokala fågelbord i Leksand.
Det är full fart på Leksands fågelklubb.

Leksands fågelklubb har haft årsmöte och när verksamhetsberättelsen för 2011 lästes upp visade det sig att klubben varit synnerligen aktiv.

Örnprojektet är det största och mest krävande som klubben har på gång. Flera ton kött har lagts ut på en åtel i vildmarken dit ett hundratal olika kungsörnar och en handfull havsörnar kommit på besök under vintern.

Lasse Nilssons Pilgrimsfalksprojekt fortsätter att röna framgång och den riksomfattande kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten placerar Leksand i absolut främsta rapporteringsled i landet med cirka 200 rapporter.

Staffan Müller träder åter in som ordförande och ersätter Marie Gillander. Petrus Tengnér är sekreterare, Mats Kaij kassör och övriga ledamöter som omvaldes är Per Lindberg, Anders Jerker Dahlin, Sebastian Falk och Ingela Spegel Nääs.