Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräns för energidryck behövs

Annons

Under de senaste veckorna har flera barn, och då menar jag verkligen barn, gått in på Ica Pilen i Smedjebacken och fått köpa energidrycker. Det är inte bara en de köpt utan minst fyra per barn som de sedan sveper, för att få effekten där hjärtat slår extraslag, darrningar och annat som hör till när man dricker stora mängder energidryck. Barnen vi pratar om är mellan 10 och 12 år gamla!

För bara ett par veckor sedan tog ett vuxet par hand om en tjej på 11 år som mådde väldigt dåligt. Hon var illamående, darrade och hade mycket förhöjd kroppstemperatur samt var vaken under natten.

Vi har ringt och mailat flera butiker i Ludvika (ICA Supermarket Matmäster har 18-årsgräns), Söderbärke och i Smedjebackens Coop. Samtliga har åldersgräns på energidrycker mellan 16 och 18 år. Visst, det är föräldrars ansvar i grunden, självklart! Men vi kan inte se till dem jämt och vi behöver även stöd i detta från köpmän i detta. Nu hoppas vi att Ica tar tag i det och tar sitt ansvar, så kan vi föräldrar prata med våra barn om riskerna. Skäms på er, när de andra har åldersgräns så borde ni ha följt exemplet!

Kund än så länge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare