Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granqvist stannar i Wigan

Annons

Andreas Granqvist blir kvar i Wigan i minst två säsonger till, efter att Premier league-klubben köpt loss honom från Helsingborg.

Även Andreas Johansson tycks bli kvar i staden.

Den 22-årige Granqvist har varit utlånad till Wigan från Helsingborg sedan i januari. Och trots att det bara blev en match för det engelska laget under våren var nye tränaren Chris Hutchings säker på sin sak.

Granqvist kommer att få tampas med Titus Bramble, Emmerson Boyce och Fitz Hall om en mittbacksplats, men känner sig redo för uppgiften.

Enligt tidningen the Suns nätupplaga ska Wigan ha fått betala omkring 750|000 pund (motsvarande drygt 10,4 miljoner kronor) för svensken. Han blir det fjärde nyförvärvet för Chris Hutchings i Wigan, som tidigare gjort klart med holländske högerbacken Mario Melchiot från Rennes, samt engelske mittbacken Titus Bramble och franske mittfältaren Antoine Sibierski från Newcastle.

För lagkamraten Andreas Johansson är läget bekymmersamt. Visserligen har den förre djurgårdaren ett år kvar av kontraktet med Wigan, men han spelade bara sex matcher från start under förra säsongen och har inte spelat en match alls sedan 3 februari.

Det har spekulerats i att han skulle vara på väg bort från klubben, men för tillfället ser det ut som att han stannar kontraktstiden ut.

Wigan klarade sig kvar i högsta ligan på målskillnad. Till nästa säsong tar tidigare andretränaren Chris Hutchings över laget, vilket ger Johansson nytt hopp.

TT

Mer läsning

Annons