Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannsamverkan aktuell i Malung

/
  • Grannsamverkan. Gunnar Erkes har tagit initiativ tillsammans med Rotary Club i Malung att införa grannsamverkan och en informationsträff om hur detta fungerar har hållits där Johan Pettersson frpnb Dalarnas Försäkringsbolag berättade om grannsamverkan och dess fördelar och hur det fungerar.

Annons

Och intresset för att man skall dra igång grannsamverkan i Malung inom vissa bostadsområden är också ganska stort. Det kom ett drygt tjugotal intresserade då man hade ordnat den här informationsträffen i Malung.

- Jag tror på grannsamverkan och det kommer att skapa ett säkrare samhälle och vi vill ju arbeta för ett trivsammare samhälle sade Gunnar Erkes som är en av initiativtagarna.

Johan Pettersson från Dalarnas Försäkringsbolag berättade och redogjorde för vilka kriterier som gäller för att man skall få de speciella skyltar som sätts upp i områden där man infört grannsamverkan. Man måste utse en kontaktperson och man måste också märka stöldbegärligt gods på något sätt och på annat sätt som med foto eller liknande dokumentera vad man har för att man skall godtas i en grannsamverkan.

I Dalarna är stöldbrotten ingen stor del för Dalarnas försäkringsbolag. Det handlar om cirka tre miljoner man betalar ut årligen medan man för exempelvis vattenskador betalar ut 70 miljoner och för bränder 30 miljoner.

- Men det är oftast en mycket stor sak för den som drabbas. Egentligen är den som drabbas i samband med inbrott i sin bostad som får besvär då vederbörande blir utsatt för brottet säger Johan Pettersson.

Av intresset att döma råder det inget tvivel än att det är många i Malung som är intresserade av att man skapar ett större skydd mot bland annat villatjuvar. Och för att man skall lyckas med detta gäller det att alla hjälps åt och då har det visat sig att just grannsamverkan är ett mycket effektivt sådant skydd.

Mycket talar för att man inom vissa bodstadsområden i Malung kommer att införa grannsamverkan och den här informationsträffen som hölls var också startskottet på denna verksamhet som förhoppningsvis skall betyda färre inbrott och stölder i Malung i framtiden.

Mer läsning

Annons