Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannarna om branden i Insjön: “Det här är en tragedi för byn”

Under måndagsmorgonen totalförstördes det planerade HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Insjön.

Stämningen i Insjön är tryckt och folk är arga och ledsna över det inträffade.

Alice Gundhe bor på samma gata där branden inträffade. Hon vaknade vid klockan sju av att hennes mamma väckte henne och sa att hon skulle titta ut.

· Det var väldigt mycket rök, brandmän och fullt pådrag. Det harvarit ganska mycket folk här under dagen och kollar, säger Alice.

Nu väntar en polisutredning om vad som har inträffat. Brandkåren har inte kunnat hitta någon naturlig förklaring till brandens uppkomst och det finns misstankar om att branden kan vara anlagd. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Enligt Alice hade många sett fram emot att ta emot de nyanlända som skulle komma till boendet i höst.

· Man är besviken, det är så otroligt sorgligt. Leksands kommun höll ett informationsmöte om anläggningen bara för några dagar sedan, detta skulle ju bli så otroligt bra och så slutar det så här, avslutar Alice.

Åsa Segerström och Gunnar Segerström bor bara några meter från brandplatsen.

- Vi vaknade ungefär vid halv sju, tittade ut och möttes av en hemsk syn. Det är så sorgligt, man blir så ledsen. Det här är en tragedi för byn,säger Åsa Segerström.

Paret blev väldigt upprörda när de förstod att det var detpåtänkta HVB-hemmet som stod i lågor.

- Många hade sett fram emot att hjälpa de här människorna, sägerÅsa.

Läs även debatten: Hur mycket ska rasismen få kosta?